PACİFİCA

.

.

.

Son zamanlarda dinlemekten keyif aldığım bir band var. Kendi hallerinde müzik yapan iki tatlı insan. Biri basscı biri elektrocu. Ses ve müzik konusunda çok iyi olduklarını söyleyemem ama müzik yaparken hissettikleri heyecan şarkılarına geçiyor. Oradaki ruhu ve canlılığı çok seviyorum. Hissederek ve severek iş yapmanın emeğe olan yansıması çok parıltılı. 


En sevdiğim parçaları Selfless, The Strokes'ın coverı.

 


Pacifica'nın bu coverı şarkının orijinalinden çok amatör ve çok canlı. Çok gerçek ve hissettirici. En önemli olanı ise arka plandaki heyecanı hissetmek. 

Geçen gün beyoğlundaki müzik marketlerde gezerken elektro gitarlar arasında birden Yamaha'nın Pacifica serisine denk geldim. Muhtemelen daha başka bir zaman o gitarı görseydim adı dikkatimi çekmezdi. Pacifica Band ile tanımış olduğum için nöronlarım bağlantılar kurarak, "acaba adı bu gitardan mı geliyor" şeklinde bir düşünceye ulaştı.


O gün Pacifica Band YouTube kanalında nasıl kurulduklarına dair bir video paylaştı.


 


Elindeki gitara dikkat. Yamaha'nın Pacifica'sı. Gerçekten tatmin edici bir cevap aldım düşünceme. Böyle küçük bilgiler nasıl da büyük mutluluklar veriyor. Tanımlaması zor küçük ama büyük mutluluklar.


Bu blog, bu küçük anı paylaşmak içindi. Bu da Pacifica ile tanıştığım, kıskanıp öyle bir ortamda olmak istediğim o video. Bir hayal olarak burada dursun. 



Yorumlar